Rechtstreeks uit Spanje: authentieke wijnen van El Fuego

Rechtstreeks uit Spanje: authentieke wijnen van El Fuego

Stap binnen in het rijke verhaal dat begint in het schilderachtige Brierzo, een van de meest gerespecteerde wijnstreken van Noord-Spanje, en eindigt in het glas van onze gasten in Hasselt.

De unieke reis van Prada wijn naar El Fuego

Het verhaal achter onze wijn: Prada en zijn heerlijke wijnen bij El Fuego voert je terug naar de glooiende heuvels van Castilla y León. Hier, op het charmante Palacio de Canedo, woont de legendarische wijnmaker die zichzelf Prada noemt, een kleurrijke persoonlijkheid met een nog kleurrijker verleden. Zijn echte naam? Die houdt hij liever voor zichzelf. Zijn bijnaam, ontstaan in het vrijgevochten tijdperk van de jaren 60, is nog altijd synoniem met eigenzinnigheid, vrijheid en liefde voor de natuur.

Prada’s passie voor ecologische wijnen is niet onopgemerkt gebleven: ze ontvingen maar liefst twee gouden en een zilveren medaille op internationale concoursen. En die liefde proef je letterlijk terug in elk glas bij El Fuego.

IMG_3959.jpegIMG_3944.jpegIMG_2800.jpegIMG_2778.jpegIMG_2765.jpegIMG_2775.jpeg

Mousserende wijnen

Xamprada brut

Mousserende wijn met zilveren medaille in Spanje 2018. 50% Godello en 50% Chardonnay. Tweede fermentatie in de fles. Gerijpt in zijn droesem volgens de methode Champenoise en 18 maand bewaard in de fles op het kasteel. Strogele kleur met fijne bubbels. Fris, elegant met complexe aroma’s. Krachtig en fris in de mond met mooi gebalanceerde aciditeit. Lekker met vis en zeevruchten en natuurlijk aperitief.

Xamprada rosé brut

50% Godello en 50% Mencia druif. Tweede fermentatie in de fles. Methode Champenoise. Mooie lichte frambozen kleur. Neus met een frisse citrus achtergrond en rood fruit. Mijn favoriet aperitief, gaat met schelpjes en schaaldieren.

Witte, rosé en rode wijnen

Witte wijn - Prada Godello

In de neus heeft het een goede aromatische intensiteit, met accenten van ananas en tropisch fruit, tegen een achtergrond van citrus. In de mond heeft het een brede ingang, met zoete sensaties die plaats maken voor een evenwichtige zuurgraad, zeer fruitig, eindigend met een bittere sensatie die hem diepte geeft.

Rosé wijn - Vino rosado

70% Mencia druif en 30% Godello. Alle druiven zijn handmatig geplukt. Macearatie met vel op natuurlijke wijze in tanks. Prachtig roze kleur en citrus aroma typisch voor de Godello druif en een hint van rood fruit. Ideaal bij vis en gegrild vlees.

Rode wijn - Miedros Mencia

In 1730 bouwden de familie Osorio en Pimentel dit paleis. En ze kozen een gezonde, hoge plek, op het zuiden. Het land is licht glooiend voor een perfecte afwatering. De bodem, ideaal voor de wijngaard. In 1761 is gedocumenteerd dat de wijnmakerij elk jaar 170 Miedros (32.540 liter) nieuwe wijn opsloeg binnen de muren van hardsteen, hout en leisteen. Sindsdien is wijn de schat en het erfgoed van dit huis.

Rode wijn - Maceracion Mencia

De volledige trossen worden gedurende 10 dagen in stalen tanks bewaard om een micro fermentatie te bekomen. Dan worden de druiven geperst en de pulp verwijderd om verder te fermenteren. Mooi uitgebalanceerde donker rode wijn gaat perfect met rijst- of vleesgerechten. 

Rode wijn - Mencia Roble Mencia

Met de hand geplukte trossen krijgen een natuurlijke gisting alvorens 8 maanden in Amerikaanse eiken vaten te worden bewaard. Nadien blijven ze nog minstens 6 maanden in de fles op het kasteel. Kersrode kleur met blauwachtige rand. Neus van zachte vanille met een evenwicht tussen rode bessen en eik van het vat. Perfect met vleesgerechten. 

Rode wijn - Prada Seleccion Mencia   

Gouden medaille op de Internationale wedstrijd te Brussel 2019. Met de hand geplukte trossen krijgen een natuurlijke gisting. Deze wijn wordt 14 maanden in Franse eiken vaten bewaard om dan minstens 14 maanden in de fles te rijpen op het kasteel. Kersenrode wijn met intens aroma van rood fruit en een achtergrond van vanille. Zacht bij het proeven met een dominantie van fruit en zachte tannine en stevig afdronk. Past bij rood vlees en grill.

Rode wijn - Picantal Palacio de Canedo

Veroudert in zijn droesem met tussentijds omroeren (Batonnage). Wordt dan 24 maanden in Franse eiken vaten bewaard. De druif komt van het hoogst gelegen gebied van de wijngaard en heeft het meeste zon. De tijd dat de wijn in het vat blijft, geeft hem een rijpere smaak en en zeer intens karakter. Kersrode kleur met purperen rand geeft aan deze zeer elegante wijn hints van chocolade en likeursmaak van het rode Menciafruit. De afdronk geeft een stevige fruitige explosie. Aangeraden bij rood vlees en gegrilde gerechten.

Laat je verrassen door het verhaal in je glas

Nieuwsgierig naar ons volledige wijnassortiment of wil je een tafel reserveren? Ontdek het zelf op onze menupagina of maak direct een reservatie via onze website.

Reserveer hier

Reserveer hier

Ontdek authentieke Spaanse gerechten bereid met dagverse producten in onze traditionele houtskooloven bij El Fuego aan de Blauwe Boulevard in Hasselt.

Blog

Laatste nieuws

Zomer op je bord: verfrissende Spaanse gerechten voor warme dagen

El Fuego

Wij serveren de Spaanse zon in je bord op deze uniek locatie, een charmant haventje op wandelafstand van het centrum van deze mooie stad.

Reserveer nu

reserveer nu

Hoe kunnen wij u helpen?

Aarzel niet ons te contacteren. Wij ontvangen je met open armen en verheugen ons om jou te verwennen in ons restaurant.

Contacteer ons

10

jarenlange ervaring